Andningslarm bĂ€st i test 2023 – bĂ€sta andningslarmet!

Letar du efter andningslarm bÀst i test 2023? DÄ har du hittat helt rÀtt! I denna artikel hjÀlper vÄrt team dig att hitta det absolut bÀsta andningslarmet för just dig. Vi gör först en topplista över de bÀsta andningslarmen enligt oss, och sedan besvarar vi frÄgor Àr vanliga nÀr det kommer till att köpa andningslarm.

*Detta inlÀgg inehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyland.se, babyshop.se & litenleker.se

Andningslarm bebis bÀst i test 2023

1. Angelcare andningslarm

2. Snuza Pico rörelselarm bebis

3. Snuza Hero andningslarm bebis

Angelcare andningslarm
Snuza Pico rörelselarm bebis
Snuza Hero andningslarm bebis

Prisklass: Premium

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Angelcare andningslarm recension

angelcare andningslarm

 

Angelcare andningslarm

Angelcare andningslarm eller rörelsemonitor Àr ett larm som kÀnner av om ditt barn andas eller inte. Samtidigt som den har en videoskÀrm sÄ du kan kÀnna dig trygg Àven om din lilla Àr pÄ en annan vÄning och sover.

Detta Angelcare andningslarmet placeras under barnets madrass, och riskerar dÀrför inte att barnet lyckas fÄ tag pÄ det. Eller att man rÄkar lÀgga den i smutstvÀtten.

Larmet fungerar sÄ att om barnet inte rört sig pÄ 20 sekunder eller mer, sÄ kommer larmet gÄ.

I Angelcare andningslarmet ingÄr en förÀldraenhet, barnkammarenhet, bordsstativ, 2st nÀtadaptrar, bruksanvisning, trÄdlös rörelsesensorplatta.

Överlag ett av de bĂ€sta andningslarmen pĂ„ marknaden, och rekommenderas varmt frĂ„n oss pĂ„ Barnadiset.

Snuza Pico rörelselarm bebis recension

 

Snuza Pico rörelselarm

Detta Snuza Pico rörelselarm bebis Àr enligt oss ett av de bÀsta pÄ vÄr andningslarm bÀst i test lista. Den Àr perfekt för dig att kunna kÀnna dig sÀker nÀr ditt barn ska gÄ och lÀgga sig i ett annat rum.

Snuza Pico rörelselarm sÀtts fast direkt pÄ barnets blöja, och övervakar dÀrefter andningsmönstret av barnet. NÀr du satt pÄ det kan du koppla ihop det med din telefon eller surfplatta, och slipper ha en stor kontrollpanel i knÀt hela tiden.

Detta rörelselarm övervakar ocksÄ barnets kroppstemperatur, vilket ocksÄ kan ge dig larm om nÄgot Àr fel.

Om du vill bli uppmĂ€rksammad nĂ€r ditt barn Ă€ndrar kroppsposition eller ramlar, sĂ„ Ă€r Snuza Pico rörelselarmet definitivt för dig. PĂ„ en rĂ€ckvidd upp till 10 meter inomhus, och 30 meter utomhus – kan du lita pĂ„ att den alltid funkar ordentligt.

Snuza Hero andningslarm bebis recension

snuza hero andningslarm bebis

 

Snuza Hero andningslarm bebis

Snuza hero andningslarm bebis Àr ytterliggare en favorit pÄ vÄr andningslarm bÀst i test lista. Med denna modell kan du koppla av pÄ soffan i nÀrliggande rum samtidigt som ditt barn sover sÀkert i sin spjÀlsÀng i ett annat rum.

Snuza Hero andningslarmet fÀsts pÄ barnets blöja, och övervakar dÀrefter andnings- mönster och rörelser. UppmÀrksammar dig som förÀlder pÄ Àndrade kroppspositioner eller eventuella fall.

Larmet kan endast anvÀndas tillsammans med en elektronisk babyvakt vilket gör denna till samma prisklass som de andra pÄ denna andningslarm bÀst i test lista. LÀs vÄr fullstÀndiga recension av Snuza Hero hÀr!

Angelcare andningslarm audio AC127 recension

Angelcare andningslarm audio AC127

 

Angelcare andningslarm audio AC127

Detta Angelcare andningslarm audio AC127 Àr ett mycket bra andningslarm i medelprisklassen.

Du placerar enkelt rörelsesensorn under ditt barns madrass som dÀrefter kÀnner av rörelser nÀr ditt barn sover. DÄ kan du slappa pÄ soffan i rummet intill utan dÄligt samvete. Om ingen rörelse kÀnns av pÄ 20 sekunder, sÄ larmas du och kan snabbt hinna in till ditt barn i tid.

FörÀldraenheten har ocksÄ en rumtemperaturdisplay, som Àr grymt för dig som vill anpassa barnrummets förhÄllanden.

Genom att kombinera rörelsemonitorn med grymt ljud, blir detta definitivt en av de bÀsta andningslarmen. Vi pÄ Barnadiset rekommenderar Angelcare andningslarm audio AC127 varmt.

Angelcare rörelsemonitor AC027 recension

angelcare rörelsemonitor ac027

 

Angelcare rörelsemonitor AC027

Denna Angelcare rörelsemonitor Àr i den billigaste prisklassen vi kunde hitta. Ett cirkapris pÄ bara 1000kr gör detta absolut till en av de bÀsta andningslarmen.

Denna rörelsemonitor kommer med en trÄdlös rörelsesensor som du enkelt placerar under barnets madrass. NÀr du satt igÄng den övervakar systemet rörelser medan barnet sover. Om ingen rörelse registrerats pÄ 20 sekunder, sÄ gÄr larmet.

Angelcare rörelsemonitor AC027 erbjuder:

  • TrĂ„dlös rörelesensor-platta som du placerar under madrassen
  • Övervakning utan kroppskontakt med ditt barn
  • EngĂ„ngsinstallation
  • Kompakt system som fungerar bra om du vill ta med det pĂ„ resor
  • Batteridrivet!

Angelcare AC027 rörelsemonitor Àr enligt oss ett av de bÀsta andningslarmen, men vi tycker att de andra modeller pÄ vÄr lista var betydligt bÀttre.

Andningslarm Babysense 7 recension

andningslarm babysense 7

 

Andningslarm babysense 7

Detta andningslarm Babysense 7 Àr mycket tillförlitligt som installeras direkt i spjÀlsÀngen. En av vÄra favoriter i mellanprisklassen pÄ vÄr lista.

Andningslarm babysense 7 Àr ett andningslarm bebis tillverkat för hemmabruk och för sjukvÄrdsinrÀttningar. Det kan anvÀndas till alla barn upp till ett Ärs Älder.

Babysense 7 larmar ifall ditt barn slutar andas, eller om andningsmönstret Àr oregelbundet. Det gör den genom tvÄ oberoende sensorplattor som kÀnner av en sovande bebis. Det vi gillar mycket Àr att man inte behöver sÀtta fast den pÄ kroppen. AlltsÄ blir den inget hinder för ditt barn under sömnen.

Det kontrollerar regelbundet ditt barns rörelser och ger ifrÄn en hög varningssignal om ditt barns andning upphör i över 20 sekunder. Alternativt om andningsfrekvensen sjunker regelbundet.

Systemet bestÄr av en övervakningscentral (kontrollpanelen), och tvÄ oberoende sensorplattor. De tvÄ sensorplattorna placeras under barnets madrass och registrerar dÀrefter barnets andningsmönster. Man har valt att ha tvÄ sensorplattor för att barnet inte ska lyckas krypa frÄn övervakningsomrÄdet.

Överlag en mycket bra andningslarm, som vi rekommenderar starkt.

SE PRISET HÄR!

Vanliga frÄgor nÀr du ska köpa bÀsta andningslarmet

Vi vet att det kan finnas massor av frÄgor som kan komma upp nÀr man ska vÀlja det bÀsta andningslarmet. Vi har gjort mer Àn bara att skriva vÄr andningslarm bÀst i test lista, vi ska Àven besvara de vanligaste frÄgorna.

Vad Àr ett andningslarm för barn?

En babyrörelsemonitor Ă€r precis vad namnet antyder – ett andningslarm som anvĂ€nder sensorer för att spĂ„ra den lilla barns rörelser medan de sover och varna dig om det finns ett problem.

Förutom att spÄra rörelse spÄrar vissa skÀrmar ocksÄ statistik som ditt barns andning, hjÀrtfrekvens, syremÀttnadsnivÄer och temperatur. Vissa tillhandahÄller till och med sömnanalys som kan hjÀlpa dig att fÄ insikt om ditt barns sömnmönster.

Vissa skÀrmar anvÀnder bÀrbara material som en strumpa eller ett band för spÄrning. Andra anvÀnder en klÀmma som fÀster pÄ ditt barns blöja, medan andra anvÀnder speciella sensorer som Àr placerade under din lilla barns spjÀlsÀngmadrass.

Vissa andningslarm arbetar tillsammans med en videomonitor och sÀljs som en paket. Andra erbjuder möjligheten att lÀgga till en videomonitor mot en extra kostnad, och vissa rörelsemonitorer fungerar helt oberoende av bildskÀrmar.

HjÀlper andningslarm mot SIDS?

bÀst andningslarm

Barnrörelsemonitorer kan ge lite sinnesfrid till nya förÀldrar, men det Àr viktigt att komma ihÄg att dessa typer av monitorer inte Àr medicintekniska produkter och enligt American Academy of Pediatrics (AAP) ger de lite eller inget skydd mot SIDS (plötsligt spÀdbarn) dödssyndrom).

Medan mÄnga tillverkare utför omfattande tester pÄ sina andnings- och rörelsemonitorer, Àr dessa enheter inte föremÄl för samma typer av noggranna tester som krÀvs för medicinsk utrustning. Det beror pÄ att de sÀljs som konsumentenheter, inte medicinska.

Om du vÀljer att anvÀnda ett andningslarm barn rekommenderar AAP att du alltid övar sÀker sömn oavsett.

Behöver jag ett andningslarm?

Nej, du behöver inte en andningsmonitor. I sjĂ€lva verket behöver du inte tekniskt sett nĂ„gon typ av babymonitor alls – det beror bara pĂ„ vad som gör att du kĂ€nner dig mest bekvĂ€m som en ny förĂ€lder.

Vissa förĂ€ldrar gillar den sinnesro som ett babylarm ger. Även om det aldrig kommer att ta plats för en medicinteknisk enhet, tycker vissa förĂ€ldrar om att de alltid vet att det finns ett öga (och en sensor!) pĂ„ barnet. Vissa sĂ€ger till och med att det hjĂ€lper dem att fĂ„ mer sömn.

För andra förÀldrar Àr det motsatta. Ibland kan för mycket information vara Ängestproducerande och övervÀldigande. Och det Àr innebörden av falska larm att tÀnka pÄ ocksÄ.

Det handlar om att ta reda pÄ vad som fungerar bÀst för dig, ditt barn och din familj.

Att tÀnka pÄ nÀr du ska vÀlja andningslarm bÀst i test

Innan du vÀljer en babyandningsmonitor bör du övervÀga nÄgra funktioner och bestÀmma vad som Àr viktigast för dig.

  • Typ av andningslarm för barn: Andningsbarnövervakare spĂ„rar andningen med hjĂ€lp av en rad olika tekniker. Vissa krĂ€ver en sensor som Ă€r bĂ€rbar och fĂ€sts pĂ„ ditt barn, och andra spĂ„rar andningen med en kamera eller en andningsmatta under sĂ€ngen. VĂ€lj en andningsskĂ€rm som passar dina behov och livsstil.
  • Andningslarm med video eller bara ljud: Om du vill kunna se din bebis och övervaka andningen, vĂ€lj ett andningslarm med video. Om du vill höra din bebis och övervaka deras andning, Ă€r en andningslarm med ljud ett bra val. En enkel babyrörelsemonitor Ă€r ett bra alternativ om du bara vill spĂ„ra ditt barns andning.
  • Separat förĂ€ldrars enhet eller smarttelefonkompatibilitet: Du bör bestĂ€mma om du föredrar att bĂ€ra en separat handhĂ„llen enhet eller hellre vill anvĂ€nda din smartphone som förĂ€ldraenhet.
  • Integritet: VĂ€lj alltid en babymonitor som har sĂ€kerhetsfunktioner för att skydda din monitor frĂ„n att bli hackad.

Inte alla barn behöver ett andningslarm. För de flesta familjer uppfyller en vanlig babyvakt dina behov.

Andningslarm för barn anvÀnds bÀst för prematura barn, barn med andningsrelaterade medicinska problem och barn som har upplevt en uppenbar livshotande hÀndelse eller ALTE.

American Academy of Pediatrics rekommenderar inte att du anvÀnder andningslarm för barn. IstÀllet ger de rekommendationer för att förhindra SIDS och skapa en sÀker sovmiljö för ditt barn.

Om du behöver den sinnesro som en andningsmonitor för barn erbjuder, övervÀg dina alternativ nÀr du köper. Jag föredrar det enkla alternativet, som Levana Oma. Det kan dock fungera bÀst att köpa en andningsskÀrm som ocksÄ fungerar som en standardskÀrm.

Den goda nyheten Àr att den hÀr typen av bildskÀrmar nu finns i en mÀngd olika prisklasser och med en mÀngd olika funktioner som uppfyller dina behov.

Varför Àr andningslarm sÄ dyra?

andningslarm test

RÀdsla Àr ett mycket kraftfull sÀljknep, som förÀldrar vÀl vet. De flesta som tillverkar andningslarm kommer att anvÀnda rÀdsla som en anledning att fÄ en produkt att fÄ ett högre pris.

Och Àven om jag önskar att jag kunde sÀga att andningsskÀrmar för barn anvÀnder absolut banbrytande teknik som garanterar en hög prislapp, Àr det bara inte sant. Dessa Àr konsumentkvalitet, inte sjukhusklass, enligt experter pÄ WebMD. Tekniken Àr bra, men den Àr inte den bÀsta.

ÄndĂ„ Ă€r mĂ„nga förĂ€ldrar mer Ă€n villiga att betala för den extra sinnesro som dessa andningslarm kan hjĂ€lpa till med, sĂ€rskilt förĂ€ldrar till utsatta barn.

FĂ„r andningslarm falska alarm?

Det har nyligen varit oro över den totala noggrannheten hos dessa enheter. NÄgot som Àr tÀnkt att ge sinnesfrid hos förÀldrar kan faktiskt göra det motsatta.

Eftersom andningslarm för bebis Àr beroende av teknik som Àr nyare och nÄgot temperamentsfull, fungerar de inte alltid perfekt. DÄliga delar eller buggar i systemet kan leda till att andningsövervakaren för barn skickar en dÄlig rapport nÀr det inte finns nÄgon anledning till oro. Dessutom kan de misslyckas med att fÄ en verkligt farlig minskning av syre eller hjÀrtfrekvens.

Vissa förÀldrar har klagat pÄ att Owlet Àr benÀgen för massor av falska larm för problem med lÄg syre- eller hjÀrtfrekvens, vilket kan leda till onödiga resor till akutmottagningen och mycket förlorad sömn. Som ett resultat Àr Owlet nu en del av en grupptalan.

Typer av andningslarm för bebisar?

Det finns tvÄ grundlÀggande typer av rörelsemonitorer som har liknande principer för att övervaka rörelsen hos sovande barn. En stil Àr en sensorplatta som gÄr under barnets madras, medan den andra stilen Àr nÄgot som en baby bÀr. Det finns fördelar och nackdelar med bÄda, och att vÀlja rÀtt alternativ beror pÄ dina övergripande mÄl.

Sensorplattor

De mest pÄlitliga produkterna anvÀnder sensorkuddar under spjÀlsÀngmadrassen. Dessa enheter kÀnner Àven den minsta rörelsen, som att andas. Om rörelsen stannar lÀngre Àn en förutbestÀmd tid hörs ett larm pÄ barnenheten eller förÀldraenheten beroende pÄ modell. Denna typ av rörelseenhet Àr bÀst för hemmabruk eftersom den krÀver en hÄrd yta under madrassen för att fungera korrekt och har begrÀnsningar för vilka madrasser du kan anvÀnda.

Dessa sensorkuddar Àr inte kompatibla med madrasser med minneskum och de flesta resesÀngar eller hotellsÀngar. Denna typ av produkt fortsÀtter ocksÄ att vara anvÀndbar efter att smÄ kan rulla eller krypa (till skillnad frÄn bÀrbara bildskÀrmar). Babysense 7 och Anglecare AC127 Àr bÄda andningslarm med sensorplattor.

Andningslarm som fÀsts pÄ kroppen

BÀrbara klÀmmor pÄ barnets blöja, fÀsts pÄ klÀder eller glider över foten. Beroende pÄ modell Àr de lika smÄ som en knapp eller sÄ stora som en 80-tals skjorta. Wearables har vanligtvis fler falska larm Àn sensorkuddar eftersom enheten lÀtt kan tappa kontakten med barnet. Men bÀrbara kan vara idealiska för resor. Dessa skÀrmar Àr smÄ och krÀver inte speciella spjÀlsÀngsprylar, men de kan misslyckas eller ha falska larm. De kan ocksÄ vara utmanande att fÀsta pÄ klÀder om ditt barn redan sover, och de kan lossna om barnet Àr vaken.

Andningslarm med kontrollpanel

Att ha en förÀldraenhet innebÀr att du kan flytta lÀngre frÄn barnet och ÀndÄ höra larmet eller ta emot varningen. Vissa skÀrmar Àr kompatibla med smartphones och skickar en varning till din telefon via en app. MÄnga monitorlarm finns dock pÄ sensorn sjÀlv eller barnkammaren. Att köpa en produkt utan en förÀldraenhet innebÀr att du mÄste hÄlla dig inom höravstÄndet frÄn larmet, annars kan du missa den.

Vissa förĂ€ldraenheter kan programmeras för att bara varna förĂ€ldrarna istĂ€llet för att lĂ„ta i barnkammaren. Denna funktion kan vara anvĂ€ndbar om din enhet Ă€r benĂ€gen för falska larm. PĂ„ det sĂ€ttet kan barnet fortsĂ€tta sova lugnt omedveten. Att kombinera rörelseskĂ€rmen med en ljudmonitor kan mildra nĂ„gra av dessa problem, och att vĂ€lja tvĂ„ bildskĂ€rmar Ă€r en populĂ€r lösning för mĂ„nga förĂ€ldrar. ÄndĂ„ kan det vara dyrare att köpa och underhĂ„lla tvĂ„ bildskĂ€rmar.

Hur vi valde det bÀsta andningslarmet

NÀr vi valde de bÀsta andningslarmen som var tillgÀngliga tittade vi pÄ de mest populÀra andningsskÀrmarna för barn, med de bÀsta funktionerna. Vi valde ocksÄ bara andningslarm för barn som har fÄtt utmÀrkta recensioner av förÀldrar som har testat och litar pÄ dem.

Om du inte letar efter ett andningslarm sÄ kanske du kan lÀsa en annan artikel, till exempel: babyskydd bÀst i test

Detta var nÄgra av de saker vi tÀnkte pÄ nÀr vi valde det bÀsta andningslarmet:

PĂ„litlighet av andningslarm?

Falsklarm kan vara en skrÀmmande upplevelse (för förÀldrar och spÀdbarn), och de resulterar ofta i fler frÄgor Àn svar. Deras förekomst gör tillförlitlighet till ett kritiskt övervÀgande, och det enda klagomÄlet för de flesta förÀldrar. Enligt vÄr erfarenhet Àr andningslarm med sensorplattor de mest pÄlitliga eftersom det inte finns nÄgon risk för att sensorn rör sig eller lossnar. Produkter som Angelcare AC127 och Babysense 7 hade fÀrre falska larm Àn de bÀrbara produkterna.

Den frÀmsta orsaken till falska larm verkar hÀnda nÀr bÀrbara bildskÀrmar tappar kontakten med barnets kropp och inte lÀngre kan kÀnna av rörelse. Kontaktförlust kan intrÀffa om strumpan med Owlet Smart Sock 2 faller av, knappen pÄ Monbaby Smart Button tappar kontakten med barnet eller Snuza-produkterna flyttas bort frÄn barnets mage.

NÀr ditt barn blir rörligt finns det en chans att en bÀrbar produkt tappar kontakten med barnet. Av denna anledning resulterar sensorkuddarna i fÀrre falska larm eftersom de omfattar ett brett omrÄde av madrassen och inte Àr beroende av en lugn och stillastÄende bebis. Angelcare AC127 har ocksÄ en kÀnslighetsjustering pÄ barnenheten som kan Àndras för att passa de specifika behoven hos ditt barnkammare och barn, vilket minskar potentiella falska larm.

LĂ€tthanterlig

FörÀldrar bör övervÀga hur utmanande en skÀrm Àr att anvÀnda, inklusive installation, knappar, instÀllningar, smartphone-grÀnssnitt och batteribyte. Babysense 7 och Angelcare AC327 Àr bÄda enkla att sÀtta pÄ, men de har nÄgra justeringsinstÀllningar för att hantera minst en gÄng, och förÀlderenheten pÄ AC327 Àr varken anvÀndarvÀnlig eller intuitiv. Alternativt krÀver Snuza Go, Snuza Hero och Levana Om Sense mindre inledande förberedelser men kan vara frustrerande att fÀsta vid en squirmy eller sovande baby vilket resulterar i falska larm eller sömnstörningar. FörÀldrar klagar ocksÄ pÄ att batterifacket Àr svÄrt att öppna pÄ Snuzas, vilket gör batteribyten till en fruktad syssla.

Monbaby Smart Button, Sense-U Baby och Owlet Smart Sock 2 kan ocksÄ vara utmanande att fÀsta och sensorn och smarttelefonen kan inte ansluta, vilket resulterar i ett dyrt, vÀrdelöst tillbehör. Dessutom har alla en app som du behöver anvÀnda, och Àven om de Àr ganska intuitiva, kommer det att hjÀlpa om du kÀnner till andra tekniska prylar och appar.

Alarm volym

De flesta andningslarm för bebis i vÄr recension varnar inuti barnets egna larm, sÄ de mÄste vara tillrÀckligt höga för att vÀcka dig frÄn en djup sömn i ett annat rum. Detta barnhemslarm bör vÀcka ett barn frÄn en djup sömn, som teoretiskt inte andas, utan den potentiella fördröjningen frÄn en lÄngsamt vaknande förÀlder som springer till barnkammaren.

Men detta högljudda barnlarm betyder ocksÄ att du kan skrÀmma din lilla, vilket kommer att leda till grÄt istÀllet för mild stimulering för att underlÀtta rörelse eller andning. Beroende pÄ din husstorlek, var barnrummet Àr och om monitorn Àr tÀckt kan larmet vara svÄrt att höra. PÄ grund av detta rekommenderar vi starkt att bildskÀrmar utan förÀldraenheter kombineras med en ljudmonitor. Angelcare AC127 har en dedikerad förÀlderenhet med video- och ljudfunktion, sÄ du Àr sÀker pÄ att du hör alarmet och kan sedan kika in för att se om din lilla andas.

InstÀllningsbar kÀnslighet

Angelcare AC127-sensorplattan erbjuder en justerbar kÀnslighetsfunktion. De mycket kÀnsliga sensorkuddarna kan ta upp omgivningsbuller och vibrationer frÄn uppvÀrmningsventiler, flÀktar eller hushÄllsapparater. Om elektroderna tar upp störningar i omgivningen fungerar inte monitorn om barnet slutar röra sig eftersom sensorn tror att interferensen Àr att barnet rör sig. Du mÄste testa din bildskÀrm nÀr du anvÀnder apparater i vardagen i nÀrheten av barnets rum (speciellt flÀktar, luftfilter, vita bullerproducenter och vÀrmare i barnrummet). Om larmet inte fungerar kan sensorn pÄ AC327 justeras för att ignorera störningar.

De bÀrbara andningslarmen pÄverkas inte av vibrationer pÄ lÄg nivÄ och har ingen justerbar sensor, men misstag inte detta för att de Àr lÀmpliga för barnvagnar eller bilstolar; de Àr inte. Ingen av rörelsemonitorerna fungerar nÀr den anvÀnds i en enhet som Àr utformad för att röra sig eftersom monitorn inte kan se skillnaden mellan barnets rörelse och barnvagnens eller bilstolens rörelse. Om du vÀljer BabySense 7 mÄste du ta bort omgivningsstörningar frÄn rummet eller bort frÄn barnets spjÀlsÀng, eftersom den inte har nÄgon justeringsfunktion.

Avslutande ord

Andningslarm bebis Àr inte en medicinsk utrustning, och du bör inte lita pÄ dem för att förhindra SIDS eller för att övervaka nÄgot medicinskt tillstÄnd eller problem. Denna skÀrmstil kan dock ge sinnesro för vissa förÀldrar. Om det kan bidra till att öka dina odds för att fÄ en god natts sömn, kan du övervÀga att lÀgga till det i din lineup. Vi tror att alla kan hitta nÄgot för att möta sina behov i vÄr sammanstÀllning av toppalternativ och prisvinnare.

Oavsett vilken typ av övervakningsbeslut du fattar ersÀtter ingenting sÀkra och smarta sovmetoder för att minska risken för SID. SpÀdbarn mÄste alltid sova pÄ ryggen, i sitt eget utrymme, pÄ en fast yta och endast anvÀnda ett tÀtt lakan för sÀngklÀder (inga filtar, Àlsklingar, kuddar, stötfÄngare etc.). Att tillhandahÄlla ett sÀkert och bekvÀmt sovutrymme för din lilla Àr viktigare Àn att vÀlja en övervakningsenhet. Detta sÀkra utrymme ska ha ett bra luftflöde med en flÀkt eller ett luftfilter i nÀrheten för att öka cirkulationen. Det fÄr inte röka, och rummet ska ha en temperatur som Àr bekvÀm för en vuxen i lÀtta klÀder (ingen överhettning av utrymmet eller att hÄlla det för svalt).