Barngrind bÀst i test 2023

Letar du ocksÄ efter barngrind bÀst i test 2023? DÄ har du hittat rÀtt! Vi pÄ Barnadiset hjÀlper dig först att hitta den bÀsta barngrinden till trappan, sedan besvarar vi de vanligaste frÄgorna nÀr man ska köpa en trappgrind. LÀs vidare för att se vÄrt barngrind test!

*Detta inlÀgg innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyshop.se, jollyroom.se & babyv.se

Barngrind bÀst i test 2023

1. Lascal KiddyGuard barngrind assure

2. Safety1st barngrind flat step

3. Baby Dan barngrind perfect close

Lascal KiddyGuard barngrind assure
Safety1st barngrind flat step
Baby Dan barngrind perfect close

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Lascal KiddyGuard barngrind assure recension

lascal kiddyguard barngrind assure

 

Lascal kiddyguard barngrind assure

Med denna Lascal KiddyGuard barngrind assure kan du enkelt skapa en trygg plats för din lilla. Passar alla typer av dörrar, och Àr 100cm bred.

Grinden rullas enkelt upp och försvinner nÀr du inte lÀngre har anvÀndning för den. Det finns inte heller nÄgon tröskel att snubbla över, vilket vi vet att barn (och vuxna) ofta gör.

Vi pÄ Barnadiset utser hÀrmed Lascal kiddyguard barngrind assure till barngrind bÀst i test! PÄ grund av dess diskreta design i form av nÀttyg, med en aliminiumram som vi gillade starkt.

BarnsÀker, samt mycket lÀtt att öppna och stÀnga. Baby grinden Àr ocksÄ utrustad med ett automatiskt lÄs och Àr godkÀnd enligt europeisk standard för barngrindar.

Safety1st barngrind flat step recension

Safety1st barngrind flat step

 

Safety1st barngrind flat step

Denna Safety1st barngrind flat step gör det enkelt för dig som fÀrlder att skapa en sÀker plats för ditt barn. Den Àr mycket enkel att öppna och stÀnga, vilket bara krÀver en av dina hÀnder.

Vörldens första trÀgrind för barn som spÀnner mellan tvÄ ytor med en platt tröskel i botten. Det gör att bÄde du och din lilla slipper snubbla över den nÀr den Àr öppen.

Den sak vi gillar mest med denna Safety1st barngrind Ă€r absolut att den har en justerbar storlek. Du justerar den via “skruvarna” som sitter pĂ„ sidorna. Du kan ocksĂ„ montera den helt utan verktyg!

Om den inte har alla krusiduller du Àr ute efter kan du ocksÄ kombinera den med pÄbyggnads-kit frÄn samma mÀrke.

Överlag en av de bĂ€sta barngrindarna, med sin medel-prislapp och stilrena design.

Baby Dan barngrind perfect close recension

baby dan barngrind perfect close

 

Baby dan barngrind perfect close

Denna Baby Dan barngrind perfect close Ă€r precis som namnet antyder – perfekt! Med en prislapp pĂ„ bara runt 500kr sĂ„ Ă€r detta definitivt en av vĂ„ra favoriter pĂ„ barngrind bĂ€st i test listan!

VÀljer du denna modell fÄr du en tyst och smidig sÀkerhetsgrind för barn, som alltid stÀngs ordentligt och ljudlöst. Trappgrinden passar i nÀstan alla dörröppningar och har skruvar pÄ sidorna sÄ att du kan fÄ den att passa perfekt för just ditt hem!

Om du vill att grinden ska bli bredare kan du köpa till en förlÀngning och dÄ kan den bli upp till 110cm bred. Gjord i metall, sÄ att den hÄller genom alla Är, kanske kan du till och med ge den till dina barnbarn?

Överlag Ă€r Baby Dan barngrinden perfekt, till ett perfekt pris! Absolut en av de bĂ€sta modellerna dĂ€r ute, och en som rekommenderas varmt av oss pĂ„ Barnadiset.

Beemoo safe sÀkerhetsgrind flexiguard recension

 

Beemoo safe sÀkerhetsgrind flexiguard

Denna Beemoo safe sÀkerhetsgrind flexiguard har presterat bra för tidigare kunder! VÀrt att notera Àr dock att denna modell inte ska placeras i trappor, bara i dörröppningar. SÄ om du söker en trappgrind för barn sÄ fÄr du istÀllet vÀlja nÄgon av de andra modellerna pÄ denna barngrind bÀst i test lista.

Beemoo safe sĂ€kerhetsgrind rĂ€knas in i Barnadisets kategori “billig barngrind”. Förutom det billiga priset sĂ„ Ă€r den mycket diskret och tar bara nĂ„gra minuter att installera.

Det Ă€r en sĂ„ kallad “rullgardinsgrind” vilket gör att grinden Ă€r precis det – en rullgardin! Mycket smidigt och praktiskt vilket gör att den passar precis alla dörröppningar och tar extremt lite plats nĂ€r den inte Ă€r uppspĂ€nd. Den fĂ„r dock minus för den trĂ„kiga designen och billiga materialet.

Överlag ett bra alternativ om du söker efter en sĂ€kerhetsgrind och inte en barn trappgrind.

2Me flexigate rullgardinsgrind recension

2me flexigate rullgardinsgrind

 

2Me flexigate rullgardinsgrind

Denna 2Me flexigate rullgardinsgrind Àr bÄde elegant och diskret. Till skillnad frÄn beemoo sÀkerhetsgrinden sÄ kan du placera denna modell i trappor. SÄ för dig som vill ha en rullgardinsgrind Àr detta det bÀttre alternativet, Àven fast bÄda kostar ungefÀr detsamma.

Bredden pÄ 2Me flexigate rullgardinsgriden Àr upp till 110cm, och passar nÀstan alla dörröppningar och trappor dÀr ute. Den Àr ocksÄ vÀldigt lÀtt att montera, det gÄr pÄ bara nÄgra minuter.

Dess unika konstruktion gör att rullgardinsgrind Àr mycket enkel att knÀppa loss och flytta nÄgon annanstans vid behov.

En överlag mycket bra barngrind pÄ grund den enkla designen, och enkla monteringen.

Carena torshamn trÀgrind barn recension

carena torshamn trÀgrind barn

 

Carena torshamn trÀgrind barn

Denna Carena torshamn trÀgrind barn rÀknas in i Barnadisets kategori billig barngrind. Gör hemmet till en trygg plats för ditt barn, samtidigt som du hÄller en stilren design med en trÀgrind barn.

Carena torshamn trĂ€grind barn Ă€r tillverkad i björk frĂ„n ÖstersjöomrĂ„det vilket vi pĂ„ Barnadiset gillade lite extra. Dock kan den tjocka tröskeln vara till besvĂ€r för bĂ„de dig och din lilla.

TrÀgrinden för barn passar perfekt i bÄde trappor och dörröppningar som Àr upp till 100cm breda. Dock kan du behöva kapa den om du har en ovanlig dörröppning.

Överlag Ă€r det en bra modell för dig som söker en billig barngrind.

Troll barngrind recension

troll barngrind

 

Troll barngrind

Ännu en modell som presterade bra i vĂ„rt trappgrind test. Denna rĂ€knas ocksĂ„ in i kategorin “billig barngrind”, men hamnade tyvĂ€rr lĂ€ngst ner pĂ„ topplistan.

Den hamnade lÀngst ner för att den enligt oss har en mycket ful design och Àr tillverkad av billigt material. Sedan har den ocksÄ inget barnlÄs, sÄ nÀr ditt barn blir lite Àldre kanske de lyckas öppna den!

Kan öppnas som en dörr med gÄngjÀrn eller tryckas ihop upp mot vÀggen.

Överlag den sĂ€msta pĂ„ barngrind topplistan, men Ă€r fortfarande inrĂ€knad som en bra trappgrind.

Vanliga frÄgor

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa bÀsta barngriden. DÀrför skrev vi pÄ Barnadiset först denna barngrind bÀst i test lista, men vi ska nu ocksÄ besvara de vanligaste frÄgorna vi vet brukar komma upp.

Vad kostar en barngrind?

En barngrin gÄr pÄ allt frÄn 350kr till 1100kr. Hyfsat billigt enligt oss, i alla fall om man jÀmför med andra barnprodukter pÄ marknaden. Det Àr inte heller nÄgot som slits ut, sÄ du kan ha samma med flera barn i rad!

Behöver du en sÀkerhetsgrind för barn?

sÀkerhetsgrind för barn

Om du inte bor i ett hem med en vĂ„ning och du har bebisskyddat varje rum frĂ„n tak till golv sĂ„ ja, du kommer antagligen behöva en babygrind. De flesta barn börjar krypa ungefĂ€r sju mĂ„nader gamla. SmĂ„ fingrar Ă€lskar att pilla i skĂ„p, öppna lĂ„dor och till och med smakprova hundmat – sĂ„ du vill se till att ditt vardagsrum Ă€r barnsĂ€kert. Och lĂ„t oss inte ens börja med trappor 


Hur lÀnge kan man ha en trappgrind?

Detta varierar helt klart pÄ hur snabbt ditt barn vÀxer och utvecklas men allra vanligaste Àr ungefÀr upp till 2-3 Ärs Älder som Àr vanligast. Det varierar ocksÄ pÄ vilken modell du köper ocksÄ. Ofta kan det stÄ till vilken Älder de kan anvÀndes pÄ produktens hemsida.

Om det inte gör det sÄ gÄr det lÀtt att frÄga de flesta eller sÄ Àr det bara att avgöra sjÀlv nÀr du mÀrker att ditt barn inte Àr behov av en trappgrind lÀngre.
 

Vilken typ av barngrind Àr bÀst?

Det finns tvÄ typer av babygrindar, var och en med olika installationsmetoder:

  • HĂ„rdvarumonterade barngrindar: BĂ„da sidorna av denna typ av port mĂ„ste skruvas in i en dörrkarm, vĂ€gg eller ledstĂ„ng. Även om det inte Ă€r idealiskt att sĂ€tta in permanenta hĂ„l i ditt hem, Ă€r hĂ„rdvarumonterade grindar det sĂ€kraste. DĂ€rför Ă€r dem ett bra val för platser som toppen eller botten av trappan.
  • Tryckmonterade babygrindar: Dessa grindar Ă€r som spĂ€nnstĂ€nger och behöver inte skruvas in. Om du har en grind med rĂ€tt mĂ„tt, stĂ„r den upp sĂ„ lĂ€nge bĂ„da Ă€ndarna trycks upp mot en vĂ€gg eller dörrkarm . Tryckmonterade grindar Ă€r enkla att installera (inga verktyg behövs) och kan enkelt förflyttas utan kvarblivna hĂ„l.

NÀr du vÀl har bestÀmt vilken typ av babygrindinstallation du föredrar kan du kolla in olika stilar av barngrindar.

Vilken Àr den bÀsta trappgrinden?

Medan vi har listat upp KiddyGuard barngrind som bĂ€sta trappgrinden, Ă€r det egentligen bara upp till dig och din familjs behov. NĂ„gra saker att tĂ€nka pĂ„ Ă€r svaren pĂ„ dessa frĂ„gor. Har du vĂ€ggar pĂ„ bĂ„da sidor av trappan? Är dessa vĂ€ggar jĂ€mna? Har du rĂ€cken pĂ„ en eller bĂ„da sidor om trappan? Är rĂ€ckena runda, fyrkantiga eller avsmalnande?

En annan sak att ta hÀnsyn till Àr hur vill du att den ska se ut. Vill du att den ska matcha rummets inredning? Letar du efter en barngrind i trÀ, stÄl eller metall? Vilken fÀrg vill du ha?

Psst! Reser du mycket? Kolla in resesÀng bÀst i test 2021!

Hur vÀljer man bÀst barngrind?

Det finns mÄnga övervÀganden nÀr du ska köpa bÀsta barngrinden. HÀr Àr nÄgra av de viktigaste enligt oss:

Var ska du ha den?

Enkla grindar Àr perfekta för dörröppningar och i trappan. Men de som Àr spÀnningsanpassade krÀver vÀggar pÄ varje sida för att stödja de yttre fÀstena; försök inte installera dessa spÀnningsgrindar i situationer dÀr ena sidan Àr en vÀgg och den andra sidan en stolpe. De yttre tryckfÀstena kommer att skjuta rÀckena Ät sidan och sÄ smÄningom ge dig ett vacklande rÀcke.

De yttre tryckmonterade barngrindarna Ă€r enkla att installera, men fungerar helt enkelt inte i trapport. Installera inte en grind i toppen av trappan om den har en nedre skena – det Ă€r en allvarlig snubbelrisk och bör alltid undvikas. PĂ„ grund av dessa olika anvĂ€ndningsomrĂ„den för babygrindar, kategoriserar vi portar efter deras primĂ€ra anvĂ€ndningsomrĂ„den: vanliga/för dörröppningar och för trappor.

Om du nÄgonsin planerar att anvÀnda grinden nÀra trappan, kolla in nÄgot som Kidco Safeway-grinden, den Àr fantastisk och ocksÄ kan anvÀndas i dörröppningar om det behövs. Det andra alternativet Àr att stÀnga in ett helt omrÄde (likt ett babygym) eller försegla ett helt rum.

VĂ€lj en robust barngrind

bÀst barngrind

SpÀdbarn kommer att förvÄna dig med sin förmÄga att klÀttra och ta sig ut. De kommer att försöka dra, skjuta, klÀttra över, luta sig eller bita grinden! Alla sÀkerhetsgrindar som rekommenderas i vÄr barngrind bÀst i test lista Àr rankade som de bÀsta nÀr det gÀller robusthet, för att hjÀlpa dig att behÄlla lugnet Àven nÀr du inte kan ha ögonen pÄ barnet 100% av tiden. Om du anvÀnder en gÄstol vill du vara extra försiktig!

LÄsmekanismen mÄste vara barnsÀker

Detta verkar uppenbart, men det finns mÄnga babygrindar pÄ marknaden med lÄs som spÀdbarn lyckas lista ut. Undvik grindar med ett enkelt knapplÄs eller en enkel öppningsmekanism. Din bebis kanske inte rÀknar ut hur man öppnar grinden nu men om ett Är sÄ sparkar du dig sjÀlv för att du inte köpte en grind med ett bÀttre, relativt barnsÀkert lÄs.

SmÄ fingrar klÀms lÀtt

Vi rekommenderar inte nÄgra av de infÀllbara grindarna i trÀ. Dessa ökar risken för att fingrar klÀms och bör undvikas. Men om du har ett hus endast för husdjur och du försöker hÄlla din hund i vissa omrÄden, Àr de ganska bra för det ÀndamÄlet!

Grinden ska kunna öppnas med en hand

BÀra barnet? En tvÀttkorg? Matvaror? Pratar i telefon? Det sista du vill göra Àr att lÀgga ner nÄgot eftersom bÄda hÀnderna krÀvs för att öppna grindlÄset. Det Àr en komplicerad avvÀgning mellan att göra det svÄrt för din lilla att öppna, samtidigt som det Àr tillrÀckligt enkelt för en vuxen att öppna med en hand.

Se till att din dörröppning inte Àr för bred

Vissa grindar har förlÀngningar för att rymma större dörröppningar, medan andra inte. TÀnk pÄ att om din dörröppning Àr mer Àn 80cm bred, kommer du troligtvis att behöva minst en förlÀngning.

Hur gjorde vi vÄrt barngrind test?

För att göra vÄrt barngrind test tittade vi först pÄ vad marknaden hade att erbjuda. DÀrefter valde vi ut de modeller som fÄtt bÀst kundbetyg.

Sedan lÀste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fÄ information om modellerna i frÄga. Med den informationen skrev vi vÄra egna recensioner.

För att avsluta testet skrev vi vÄr bÀst i test lista genom att jÀmföra alla modellerna. NÄgra av de saker vi jÀmförde var kvalité, material, funktionalitet och design.

KĂ€llor