BĂ€rsele bĂ€st i test 2023 – bĂ€sta bĂ€rselen!

Letar du ocksÄ efter bÀrsele bÀst i test 2023? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hjÀlper vi dig att hitta den absolut bÀsta bÀrselen. Efter topplistan sÄ besvarar vi Àven vanliga frÄgor som kan komma upp nÀr du ska köpa bÀrsele.

*Detta inlÀgg innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Bonti.se, Babyshop.se & Jollyroom.se

BÀrsele bÀst i test 2023

1. BabyBjörn bärsele one air

2. Ergobaby bärsele omni 360

3. Ergobaby bärsele embrace

BabyBjörn bärsele one air
Ergobaby bärsele omni 360
Ergobaby bärsele embrace

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

BabyBjörn bÀrsele one air recension

 

BabyBjörn bÀrsele one air

Denna BabyBjörn bÀrsele one air en mycket mjuk och ergonomisk bÀrsele som förenklar för dig som vill ge ditt barn nÀrhet. Den anvÀnds frÄn nyfödd till cirka tre Ärs Älder. Tyget Àr töjbart och du kan bÄde kÀnna och se att din bebis bÀrs i en naturlig stÀllning. Det Àr en framÄtvÀnd bÀrsele som gör att din bebis rygg hÄlls i en c-kurva ut frÄn magen. Du kan dock Àven ha den inÄtvÀnd i tvÄ olika lÀgen, framÄtvÀnd eller pÄ ryggen.

Det vi gillar extra mycket med BabyBjörn bÀrsele one air Àr den har ett rejÀlt midjebÀlte och bra vaddering i axelbanden. Det gör att din rygg och axlar avlastas och gör det bekvÀmt att bÀra barnet.

BabyBjörn bĂ€rsele one air har testats av International Hip Dysplasia Institute och har dĂ€refter klassats som “höftvĂ€nlig”. Det innebĂ€r att denna BabyBjörn bĂ€rsele ger bra stöd för ditt barns höfter. DĂ„ frĂ€mjas ocksĂ„ höftledernas mognasprocess vilket Ă€r extra viktigt under din lillas första mĂ„nader.

Ditt barn sitter sĂ€kert och bekvĂ€mt medan du har fria hĂ€nder. BabyBjörn bĂ€rsele one har tvĂ„ olika höjdlĂ€gen vilket vi pĂ„ Barnadiset gillade extra mycket. Överlag en mycket bra bĂ€rsele som gjorde att vi utnĂ€mnde den till bĂ€rsele bĂ€st i test 2023!

Ergobaby bÀrsele omni 360 recension

ergobaby bÀrsele omni 360 recension

 

Ergobaby bÀrsele omni 360

Denna Ergobaby bÀrsele omni 360 har designats av det prisbelönta mÀrket Ergobaby. Ergobaby namnet kommer frÄn att de gör ergonomiska babyprodukter, och i detta fall en ergonomisk bÀrsele! Designad för att knyta starka band med ditt barn, samtidigt som du fÄr ett ergonomiskt stöd.

Ergobaby bÀrsele omni 360 har fyra olika bÀrpositioner vilket gör att du bÄde kan anvÀnda den som en framÄtvÀnd bÀrsele och bÀrsele för ryggen. Stödjande midjeband med kardborreband Àr utrustade för en mer lÄngvarig komfort. Axelremmarna Àr ocksÄ bra vadderade för extra stöd och kan korsas i ryggen för tajtare passform.

Nackstödet pÄ insidan av Ergobaby bÀrsele omni 360 Àr vikbart för extra komfort för din lilla. Det finns ocksÄ en liten huva med solskyddsfaktor UV50+ som ger skydd mot solen pÄ de lite varmare dagarna.

I vÄrt bÀrsele test framkom det ocksÄ att denna Ergobaby bÀrselen fördelar vikten jÀmnt mellan höfter, rygg och axlar. En justerbar egonomisk sits frÄn nyfödd till smÄbarn finns ocksÄ, utan att du behöver lÀgga in eller köpa nÄgot extra.

Även denna bĂ€rsele Ă€r klassad som höftvĂ€nlig enligt International Hip Dysplasia Institute.

Överlag Ă€r Ergobaby bĂ€rselen absolut en platsande vinnare pĂ„ vĂ„r bĂ€rsele bĂ€st i test lista. Det Ă€r en av de bĂ€sta bĂ€rselarna pĂ„ marknaden idag, och till en överkomlig prislapp!

Ergobaby bÀrsele embrace recension

ergobaby bÀrsele embrace recension

 

Ergobaby bÀrsele embrace

Denna Ergobaby bĂ€rsele embrace i marinblĂ„ Ă€r designad av det innovativa barnföretaget Ergobaby. Det Ă€r en mycket simpel och billig bĂ€rsele, men samtidigt passar den in i kategorin “ergonomisk bĂ€rsele”. Den tillĂ„ter dig att alltid ha det dĂ€r lilla extra bandet med din lilla.

Materialet Ă€r Oeko-Tex certifierat, vilket betyder att det inte innehĂ„ller Ă€mnen som kan vara skadligt för din lilla. Även denna bĂ€rsele Ă€r klassad som “höftvĂ€nlig” enligt International Hip Dysplasia Institute.

Ergobaby bÀrsele embrace kommer utrustad med tre olika bÀrpositioner, sÄ att du kan byta nÀr det börjar kÀnnas obekvÀmt.

Mjukt och skönt textilmaterial omfamnar din unge och hÄller de nÀra kroppen. Samtidigt som barnet fÄr skönt nackstöd med vaddering.

MidjebĂ€ltet Ă€r bredd för att pĂ„ ett ergonomiskt sĂ€tt avlasta och dela upp vikten över höften. Även axelremmarna Ă€r breda med vaddning för en skönare upplevelse för dig.

Överlag Ă€r denna Ergobaby bĂ€rsele embrace trea pĂ„ vĂ„r topplista. Detta pĂ„ grund av den lite för simpla designen, men det Ă€r fortfarande en billig bĂ€rsele som fungerar bra i de allra flesta fall!

Chicco bÀrsele easy fit recension

chicco bÀrsele easy fit recension

 

Chicco bÀrsele easy fit

Chicco bÀrsele easy fit Àr tillverkad av det italienska mÀrket Chicco. Enligt oss pÄ Barnadiset en mycket bra bÀrsele för dig som har en lite mindre budget. En billig bÀrsele helt enkelt!

Chicco bÀrselen tillÄter dig att enkelt bÀra din lilla samtidigt som selen Àr enkel att reglera. Den gÄr Àven att anvÀnda bÄde som bakÄtvÀnd bÀrsele, och framÄtvÀnd. Vi tycker det kan vara skönt dÄ man ibland vill byta position.

Denna Chicco bÀrsele easy fit Àr utvecklad i samarbete med förÀldrar, experter och barnlÀkare vilket mÀrks! Det Àr en billig bÀrsele som gör sitt jobb vÀldigt bra.

SÀtet för barnet gör att din lilla sitter i en höftvÀnlig position. Samtidigt fÄr barnet extra stöd för bÄde nacke och huvud med hjÀlp av nackstödet.

*TyvÀrr sÀljs inte lÀngre Chicco bÀrsele easy fit, kolla istÀllet in de andra produkterna vi har med pÄ denna bÀrsele bÀst i test lista

Beco bÀrsele gemini recension

beco bÀrsele gemini recension

 

Beco bÀrsele gemini

Beco bÀrsele gemini Àr en mycket lÀtt och ergonomisk bÀrsele som Àr special anpassad för ett hÀktiskt vardagsliv. BÀrselen Àr utrustad med ett bekvÀmt huvud- och nackstöd, sÀte, stödjande midjeband och ett flertal justerbara band. Det gör att selen sitter bekvÀmt för bÄde dig och din lilla oavsett hur du bÀr den.

Beco bÀrsele gemini Àr anpassad för barn mellan 3 och 16kg. Den kan bÀras i fyra olika positioner; som framÄtvÀnd bÀrsele med barnet inÄt eller utÄt, pÄ höften eller pÄ ryggen. Det kan vara skönt med en anpassningsbar bÀrsele för att avlasta höften lite.

Det vi pĂ„ Barnadiset gillade lite extra med bĂ€rselen, vilket ocksĂ„ gjorde att vi utnĂ€mnde den till en av de bĂ€sta bĂ€rselen – var att det finns en stor ficka pĂ„ midjebandet som Ă€r perfekt för mobiltelefonen eller andra viktiga saker.

Överlag en bra och billig bĂ€rsele som absolut platsar pĂ„ bĂ€sta bĂ€rsele-listan.

Vanliga frÄgor

Vi pÄ Barnadiset vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta bÀrselen. DÀrför har vi skrivit en bÀrsele bÀst i test lista ovan, men nu ska vi Àven besvara de vanligaste frÄgorna som kan komma upp.

đŸ„‡Vilken bĂ€rsele Ă€r bĂ€st?

Enligt oss pÄ Barnadiset Àr BabyBjörn bÀrsele one air den absolut bÀsta. Men om din budget inte klarar av den sÄ kan du kolla in de andra pÄ vÄr bÀrsele bÀst i test lista.

đŸ‘¶NĂ€r kan man börja anvĂ€nda bĂ€rsele?

Du kan börja anvÀnda en bÀrsele redan nÀr ditt barn Àr nyfött. Ta med den till BB och börja direkt. Nyfödda barn föredrar ocksÄ sina förÀldrars nÀrhet, och bÀrselen kan dÀrför vara ett bra sÀtt att bilda ett starkt barn med sin lilla.

đŸ‘ŒBĂ€rsele framĂ„tvĂ€nd, Ă„lder?

Vi pÄ Barnadiset rekommenderar att du anvÀnder en framÄtvÀnd bÀrsele i korta stunder (10-15min). Barnet rekommenderas ocksÄ att vara vaket och minst 5-6 mÄnader gammalt. Om barnet Àr trött Àr det istÀllet rekommenderat att vÀnda barnet mot dig, pÄ mage eller rygg. Det Àr den föredragna positionen för ett sovande barn.

📖Hur anvĂ€nder man en bĂ€rsele?

Det första halvÄret sÄ Àr det rekommenderat att din lilla sitter med ansiktet vÀnt mot din mage. UngefÀr i en höjd dÀr du kan röra det med hakan nÀr du böjer dig ner. Se ocksÄ till att huvudet har ordentligt stöd.

🔖Vad Ă€r en bĂ€rsele?

En bĂ€rsele Ă€r i grunden en bekvĂ€m “pĂ„se-pĂ„-en-sele” som ger dig ett sĂ€tt att bĂ€ra ditt barn pĂ„ din mage eller rygg utan hĂ€nderna, med bonusen att hĂ„lla ditt barn nĂ€ra.

I allmÀnhet lÀmplig frÄn födseln till cirka 3 eller 4 Är, frÀmre bÀrare kan anvÀndas för mer Àn bara transport, och de Àr bra för att fÄ saker gjorda runt huset eller lugna en brÀcklig baby.

đŸ’”Hur mycket kostar en bĂ€rsele?

En bÀrsele kostar allt frÄn 500kr till 2000kr. De modeller vi valt att ta med i vÄrt bÀrsele test finns i alla prisklasser.
 

Kan man sova med bÀrsele?

Du bör inte sova med bÀrsele. DÄ barnet lÀtt kan skada sig om du rör dig nÀr du sover. SÄ svaret pÄ den frÄgan Àr nej. Dock sÄ kan ditt barn sova i din bÀrsele utan problem samtidigt som du gör saker. Barnen brukar somna lÀtt i bÀrselen nÀr det Àr nyfödda eller nÄgon mÄnad gammal.

Behöver man en bÀrsele?

bÀsta bÀrselen

 

Bilden tagen av BabyList

Att köpa en bĂ€rsele Ă€r inte en nödvĂ€ndighet – du kan anvĂ€nda en barnvagn nĂ€r du Ă€r ute och en hoppstol eller gunga hemma. Men en bĂ€rsele Ă€r den enda prylen som lĂ„ter dig göra din egen grej, handsfree, medan din lilla slappnar av mot dig.

MÄnga förÀldrar sÀger att det Àr deras favoritprodukt, oavsett typ eller varumÀrke. Det ger dina armar en paus och kan lÀtt ersÀtta barnvagnen, speciellt om ditt barn blir upprörd nÀr de inte kan se dig, eller om du behöver navigera i trÄnga utrymmen som flygplatser och tÄgstationer. Till och med om du har en syskonvagn sÄ Àr det enklare att ta med en bÀrsele. Det underlÀttar Àven fast du har ett barn kvar i vagnen.

Vissa förĂ€ldrar anvĂ€nder bara en bĂ€rsele nĂ€r deras barn Ă€r smĂ„ – nyfött till cirka sex mĂ„nader. Andra förĂ€ldrar fortsĂ€tter att anvĂ€nda selen lĂ„ngt in i smĂ„barnsstadiet. Du fĂ„r ut det mesta möjliga av det innan din lilla lĂ€r sig gĂ„ och vill gĂ„ fritt.

Vilken typ av bÀrsele Àr bÀst för mig?

Medan det finns mÄnga stilar att vÀlja mellan och det i slutÀndan handlar om personliga preferenser, Älder och storlek pÄ ditt barn, din aktivitetsnivÄ och hur du ska anvÀnda den.

Om du funderar pĂ„ bĂ€rselen ens Ă€r behövlig, tĂ€nk nĂ€r du utomhus utan barnvagn, vill ha barnet “handsfree” hemma eller redan har ett annat barn som tar din uppmĂ€rksamhet. Kom ihĂ„g att spĂ€dbarn ofta söker den nĂ€ra kontakt som du fĂ„r frĂ„n bĂ€rselen och det hjĂ€lper dig bilda starkare band.

Du kan lÀsa en lÀngre köpguide lÀngst ner i den hÀr artikeln, men under tiden Àr det de vanligaste bÀrselarna du hittar:

  • BĂ€rsjalar: Perfekt för nyfödda, dessa selar anvĂ€nder lĂ„nga tygstycken för att hĂ„lla din baby tĂ€tt mot kroppen. De Ă€r minimala, bekvĂ€ma, lĂ€tta att ta med pĂ„ sprĂ„ng och mĂ„ngsidiga att flytta för en tupplur eller amning. Nackdelen Ă€r att de kan vara knepiga att ta hand om och Ă€r mindre stödjande för förĂ€ldrar som bĂ€r större barn.
  • BĂ€rselar: Den mest populĂ€ra stilen, dessa ser mer ut som ryggsĂ€ckar. De Ă€r mer stödjande och hĂ„ller lĂ„ngsiktigt. MĂ„nga modeller “vĂ€xer” med ditt barn sĂ„ att de kan vara inĂ„tvĂ€nda som nyfödd, och utĂ„tvĂ€nda nĂ€r de har nackstöd och vill se sig omkring.
  • Hybrider: Denna nyare modell kombinerar anvĂ€ndarvĂ€nligheten hos bĂ€rselar och intimiteten hos sjalar. De har vanligtvis remmar för midjan och axlarna, men tyg att binda runt midjan.
  • BĂ€rsele för höften: NĂ€r spĂ€dbarn blir Ă€ldre och kan stödja sitt eget huvud och nacke, föredrar vissa förĂ€ldrar “höftbĂ€rare” som i grunden Ă€r som en ryggsĂ€ck med sittplats. Du mĂ„ste fortfarande hĂ„lla fast i ditt barn, men de kan hjĂ€lpa till att kompensera vikten frĂ„n att bĂ€ra i armarna.
  • Ryggselar: För Ă€ldre barn med huvud- och nackkontroll Ă€r dessa avsedda för hela dagen, oavsett om du vandrar eller reser. De Ă€r mer robusta Ă€n en typisk bĂ€rsele och ser ut som vandringsryggsĂ€ckar ungefĂ€r, men de erbjuder optimalt stöd.

Vilka funktioner har den bÀsta bÀrselen?

Det finns en rad funktioner som bara den bÀsta bÀrselen innehar, men hÀr Àr nÄgra av de viktigaste enligt oss.

  • Storlek: BĂ€rselar har bĂ„de minimum- och maxvikt för ditt barn. TĂ€nk pĂ„ nĂ€r du vill börja anvĂ€nda den, och nĂ€r du ska sluta.
  • Justerbarhet: Se till att bĂ€rselen bekvĂ€mt kan passa olika kroppar om mer Ă€n en person kommer bĂ€ra den. Alla modeller som Ă€r med pĂ„ vĂ„r bĂ€rsele topplista Ă€r förstĂ„s justerbara för extra komfort.
  • Flera positioner: MĂ„nga bĂ€rselar lĂ„ter barnet sitta pĂ„ flera sĂ€tt, inklusive inĂ„tvĂ€nda fram, utĂ„t fram, pĂ„ höften och pĂ„ baksidan. Vissa har ocksĂ„ en position för nyfödda – som ser till att barnet stöds ordentligt.
  • Tillverkning: Det finns en handfull olika typer av bĂ€rselar i olika material. De enkla tygalternativen Ă€r lĂ€tta att ta pĂ„, lĂ€tta och bekvĂ€ma för spĂ€dbarn. Å andra sidan Ă€r de mer strukturerade selarna mer stödjande och Ă€r dĂ€rför bĂ€ttre lĂ€mpade för lĂ„ngvarig anvĂ€ndning. Du vill ocksĂ„ kolla tvĂ€ttlappen; en tvĂ€ttbar bĂ€rsele Ă€r verkligen en fördel.

Analys och testresultat av bÀrsele bÀst i test

bÀrsele test

 

Bild frÄn: WTE

Babyprodukter har funnits i Ärhundraden (förmodligen sÄ lÀnge det har funnits spÀdbarn), och dagens teknik- och designframsteg utvecklar sÀkrare bÀrselar Àn nÄgonsin. BÀrselar fortsÀtter att utvecklas i sin design för att möta behoven hos moderna förÀldrar och upptagna familjer som letar efter sÀkra, handsfree-alternativ, och bekvÀmlighet.

Valuta för pengarna

En av de trevliga sakerna med en babysele Ă€r de olika prisklasser som finns tillgĂ€ngliga. Alternativt, om din dröm-bĂ€rsele ligger utanför din budget, bör du övervĂ€ga att lĂ€gga den i din kundvagn och köpa den vid senare tillfĂ€lle. Ergobabys bĂ€rsele “embrace” Ă€r ett enkelt alternativ till ett rimligt pris och en mĂ€ngd olika funktioner som fungerar för barn upp till 20 kg.

Chiccos bĂ€rsele “easy fit” ligger i nĂ€stan samma prisklass och Ă€r lĂ€ttare att anvĂ€nda enligt oss. Becos bĂ€rsele “gemini” Ă€r ocksĂ„ ganska billig jĂ€mfört med konkurrenterna och den erbjuder mycket för priset.

Barnets komfort

Att bÀra din bebis kommer inte att fungera sÄ lÀnge din lilla inte Àr bekvÀm. Vi funderade över vilka positioner barnet gillade, och om de somnade, kunde de sova bekvÀmt?

Materialet har ocksÄ en betydande inverkan pÄ komforten, sÄ vi övervÀgde vilka material som orsakade skav, och vilka som inte gav tillrÀckligt med stöd. Vi letade efter ordentligt huvud- och nackstöd, ett fint djupt och brett sÀte, mjukt tyg, stretchiga material och en övergripande kÀnsla av sÀkerhet.

Psst! Är du ute efter att barnsĂ€kra ditt hem? Kolla in barngrind bĂ€st i test!

Vissa bra bÀrselar Àr bekvÀmare för spÀdbarn, medan andra Àr bÀttre för nyfödda men blir obekvÀma nÀr barnet blir Àldre. SmÄbarn gillar mest de alternativ som Àr anpassningsbara och mjukare stöd. Dessa preferenser innebÀr att babysjalar har en fördel mot de mer strukturerade selarna. De mest obekvÀma produkterna har tuffare tyger, mindre justerbarhet eller Àr sydda för att begrÀnsa rörelse.

FörÀlderns komfort

Som med barnet, om personen som bÀr selen Àr obekvÀm, kommer den inte anvÀndas sÀrskilt ofta. De frÀmsta klagomÄlen Àr axel- och ryggspÀnningar, sÄ testade detta innan du köper din!

Saker som gör skillnad för oss Àr vaddering (sÀrskilt i axlarna), rembredd, lÀndryggsstöd och justerbarhet i midjebandet. Att kunna bÀra ditt barn i en mÀngd olika positioner Àr ocksÄ avgörande för komfort.

Medan de flesta förĂ€ldrar kan bĂ€ra nĂ„gon av modellerna frĂ„n topplistan under en kort tid utan betydande obehag, anser vi att de Ă€r bra. BabyBjorns “One” Ă€r den bekvĂ€maste bĂ€rselen för förĂ€ldrar med snyggt vadderade axelremmar och ett stödjande midjeband som hjĂ€lper till att fördela vikten jĂ€mnt för en bekvĂ€m passform.

Denna bĂ€rsele fick 10 av 10, nĂ„got oövertrĂ€ffat av nĂ„gon konkurrent i bĂ€rsele testet. BabyBjörn bĂ€rsele “one air”, Ergobaby bĂ€rsele “omni 360” och Ergobaby bĂ€rsele “embrace” fick alla 9 poĂ€ng, vilket gjorde dem nĂ€stan lika bekvĂ€ma som testvinnaren.

Oavsett om du föredrar en strukturerad bĂ€rsele eller en sjal finns det en modell som passar dig. Det mest obekvĂ€ma alternativet enligt oss var Chiccos “easy fit” med en 3 av 10 och mindre vaddering i axlarna med ett stödfritt midjeband. Även om du kan bĂ€ra den hĂ€r produkten under korta perioder, fungerar den inte under lĂ„nga Ă€ventyr.

Enkel anvÀndning

BÀrselens anvÀndarvÀnlighet dagligen kan avgöra om du kommer anvÀnda den mer Àn ett par gÄnger.

Vi föredrar anvÀndar-manualer med tydliga illustrationer och anvisningar. Vi övervÀger hur enkelt en babysele Àr att ta av och pÄ. FÄ den plats i en skötvÀska? Hur snabbt kan man fÄ pÄ den?

Enkla bĂ€rselar Ă€r lĂ€ttare att anvĂ€nda överlag. Selen har bara en ringjustering och ena Ă€nden gĂ„r att dra eller lossa, vilket gör dem enklast att sĂ€tta pĂ„, anvĂ€nda och justera. BĂ„de Ergobaby’s och BabyBjörn’s fick 9 poĂ€ng i detta mĂ„tt.

TvÀttbarhet!

Rengöring Àr en avgörande faktor eftersom du kan förutsÀga betydande slitage och flertalet flÀckar. Selarna greppas ofta, stoppas, dras, tuggas, dreglas pÄ, tÀcks av spott, eller till och med spyor.

För att uttrycka det enkelt kommer selen behöva regelbunden rengöring. Alternativen som fÄr högst poÀng för enkel rengöring kan bÄde tvÀttas i maskin och torktumlas. Det nÀst bÀsta inkluderar de som Àr funkar att ha i tvÀttmaskinen men inte i torktumlaren.

Hur gjorde vi vÄrt bÀrsele test?

För att göra vÄrt bÀrsele test tittade vi först pÄ vad marknaden hade att erbjuda. FrÄn det vi hittade valde vi ut ett par modeller som fÄtt bra kundbetyg och lÀste pÄ lite extra om de.

Sedan lÀste vi hundratals kundrecensioner och produktbeskrivningar för att fÄ en djupdykning hur bÀrselen i frÄga presterat. UtifrÄn den informationen skrev vi vÄra egna recensioner.

Slutligen jÀmfördes de olika bÀrselarna och en bÀrsele bÀst i test lista. För att utsé en testvinnare jÀmfördes bland annat kvalité, pris, storlek och funktionalitet.

KĂ€llor