BĂ€st sovorm 2023 – Köp sovorm för bebis idag!

Letar du ocksÄ efter bÀst sovorm? Eller kanske bara en vanlig sovorm för bebis? DÄ har du hittat rÀtt. I denna artikel gÄr vi igenom de sovormar vi tycker om absolut bÀst. Sedan ger vi dig vÄra varmaste rekommendationer till bÀst sovorm.

*Detta inlÀgg innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyland.se, storochliten.se & jollyroom.se

BĂ€st sovorm 2023

1. NG Baby sovorm dandelion

2. Kikado sovorm panda

3. Kikadu sovorm barnvagn

NG Baby sovorm dandelion
Kikado sovorm panda
Kikadu sovorm barnvagn

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

NG Baby sovorm dandelion recension

ng baby sovorm dandelion

 

NG Baby sovorm dandelion

Är du ute efter en fin och mysig sovorm? DĂ„ Ă€r denna NG Baby sovorm dandelion perfekt för dig! Även denna Ă€r tillverkad av GOTS-certifierad bomull, vilket gör den hĂ„llbar för miljön.

NG Baby sovorm dandelion kan anvÀndas pÄ flera sÀtt, till exempel kan du knyta ihop den i Àndarna sÄ den skapar en liten ring. Du kan fÀsta den i sjÀlvsÀngens spjÀlor för att anvÀnda den som skydd, eller kanske ha den i juniorsÀngen som ett gosdjur för din lilla.

Kikadu sovorm panda recension

kikadu sovorm panda

 

Kikadu sovorm panda

Denna Kikadu sovorm fÄr ditt barn att kÀnna sig sÀker i sÀngen, utan tvekan. Den Àr tillverkad av GOTS-certifierad ekologisk bomull och stoppad med bomull och polyester. Polyestern Àr gjord pÄ Ätervunna PET-flaskor. Med andra ord Àr detta defenitivt bÀst sovorm för dig som tÀnker ekologiskt och pÄ miljön.

En mjuk och mysig sovorm – det perfekta sĂ€llskapet för ditt barn! Denna Kikadu sovorm panda Ă€r 200cm lĂ„ng och kan enkelt tvĂ€ttas i tvĂ€ttmaskin.

Denna Kikadu sovorm har ocksÄ en rolig design för ditt barn, en liten panda!

Candice sovorm multi recension

 

Candice sovorm multi

Candice sovorm multi Àr som namnet nÀmner, en multifunktionell kudde. Detta Àr en sovorm som Àven ger maximalt stöd för gravida. Du kan alltsÄ köpa denna sovorm medan du Àr gravid, och sedan ge den till ditt barn. Kudden kan ocksÄ anvÀndas som amningskudde, alltsÄ Àr det en sovorm med mÄnga anvÀndningsomrÄden!

Candice sovorm multi platsar absolut pÄ vÄr sovorm bÀst i test lista just pÄ grund av detta. Den passar inte bara för ditt barn, utan Àven för dig!

Sovormen har ett vÀldigt mjukt överdrag, och en lÀngd pÄ 180cm. Det gör den lÀtt att forma efter just dina/ditt barns behov. Sovormen Àr Àven mycket smidig att vika ihop, och kan dÀrför anpassas till en amningskudde.

Kikadu sovorm till barnvagn recension

kikadu sovorm barnvagn

 

Kikadu sovorm barnvagn

Ännu en Kikadu sovorm att lĂ€gga till pĂ„ vĂ„r lista över bĂ€sta sovormarna. Även denna visade bra egenskaper i vĂ„ra tester.

Den Àr specialdesignad för att du ska lÀgga den i barnvagnen, men du kan sjÀlvklart ocksÄ anvÀnda den i barnets sÀng.

Även denna Kikadu sovorm Ă€r tillverkad av Ă„tervunna PET-flaskor. Stoppningen Ă€r i bomull, tyvĂ€rr inte miljöcertifierad.

Det Ànda vi inte gillade med denna sovorm barn Àr att den bara Àr 120cm lÄng, men det Àr vÀl priset som reflekterar det.

Vanliga frÄgor

Det finns sÀkert massor av frÄgor som kommer upp nÀr du bestÀmmer dig för att köpa sovorm. Du ska vÀlja bÀst sovorm, kolla lÀngder pÄ de med mera. Vi Àr hÀr för att skriva en artikel om den bÀsta sovormen, och besvara alla frÄgor du kan ha nÀr du ska vÀlja.

Kriterier för den bÀsta sovormen

 • SĂ€kerhet. Sovormar Ă€r bara sĂ€kra nĂ€r barn övervakas helt av vuxna. AnvĂ€nd inte en sovorm bebis om du inte Ă€r i rummet. Det betyder att du inte ska anvĂ€nda en sovorm över natten för ditt spĂ€dbarn.

  Babykuddar kan öka risken för SIDS, dÀrför bör du titta pÄ ditt barn nÀr de anvÀnder nÄgon kudde. Eftersom spÀdbarn inte kan kontrollera sina kroppar innehÄller det bÀsta sovarrangemanget sÄ fÄ saker som möjligt i en spjÀlsÀng. SpjÀlsÀngar bör vara fria frÄn filtar, kuddar, stötfÄngare och stÀllare.

  Du kan fortfarande anvÀnda sovormar, men vÀljer att anvÀnda dem utanför spjÀlsÀngen. Sovormar kan anvÀndas i barnvagnar, resesÀngar, sovhyttar, vaggor, gungor, vippor och till och med i en bilstol, men bara nÀr du eller en annan vuxen Àr i nÀrheten. Ett platt huvud Àr bÀttre Àn ett barn som kvÀvs i sömnen.

 • Fördelarna med bĂ€st sovorm. Om ditt barn har ett platt huvud, vet du varför en sovorm Ă€r önskvĂ€rd.

  SpÀdbarn ligger mycket pÄ ryggen eftersom det Àr den sÀkraste positionen, och detta kan leda till platta flÀckar pÄ sidan av huvudet eller baksidan av deras fontanell. Du kan förhindra platta huvudsyndrom eller plagiocefali med en bra sovorm.

  Det bÀsta sÀttet att anvÀnda en sovorm barn Àr att anvÀnda den nÀr din bebis Àr vaken eller om du Àr vaken. Sovormar kan hjÀlpa med sÄ mycket mer för att fÄ ditt barn att sluta sova pÄ ryggen. Snart kommer ditt barn att rulla över, och de kommer naturligtvis att kunna spendera mindre tid att sova pÄ ryggen.

  Dessutom kan sovormar hjÀlpa barn med kolik eller surt Äterflöde, tillsammans med barn som kÀmpar med trÀngsel. Kilkuddar Àr ett utmÀrkt alternativ för att höja spÀdbarn gradvis och öppna upp luftvÀgarna för bÀttre sömn. Oavsett vilket alternativ du vÀljer, se till att alltid titta och lyssna efter nödljud frÄn din bebis.

 • Material. VĂ€lj alltid bĂ€st sovorm med högkvalitativa material som ekologisk bomull och kvalitetsskum.

  Minneskum Àr sÀkert för spÀdbarn och mycket bekvÀmt. Fyllningen Àr ocksÄ sÀker för spÀdbarn sÄ lÀnge den sys ner för att förhindra att den rör sig runt.

  De bÀsta sovormarna Àr fasta och hjÀlper till att placera ditt barn korrekt. Försök ocksÄ hitta material utan fÀrgÀmnen och kemikalier som irriterar kÀnslig hud.

Kommer min bebis fÄ runt huvud utan sovorm?

De flesta barnens huvuden kommer att korrigera pÄ egen hand inom sex veckor efter att de har spenderat mindre tid pÄ ryggen.

Om ditt barn har ett svÄrt fall av platthuvud kan din lÀkare hjÀlpa till med en speciell hjÀlm, eftersom vissa fall Àr svÄrare.

LÄt din bebis sova pÄ mage varje dag för att förhindra allvarliga platt-huvuds-problem!

Varför har man sovorm?

En sovorm barn anvÀnds för att hjÀlpa ditt barn att sova i en bÀttre position med huvudet sÄ att ditt barn inte riskerar att fÄ platthuvud. En sovorm gör sÄ att ditt barn ligger och kramar om en stor kudde istÀllet för att bara ha en vanlig liten kudde.

Hur gjorde vi vÄrt sovorm test?

För vÄrt sovorm test började vi med att se vad marknaden hade att erbjuda. DÀrefter handplockade vi nÄgra fÄ modeller som fÄtt bra kundbetyg.

De vi valt ut lÀste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar om. Med den informationen vi hittat skrev vi sedan vÄra egna recensioner utifrÄn.

Till slut kvarstod bara en sak; en bÀst i test lista! Den skrevs genom en jÀmförelse pÄ de olika sovormarna. Vi jÀmförde bland annat kvalité, lÀngd och vaddering.

Kan platthuvud ge problem i hjÀrnan?

Nej. Ditt barns huvud vÀxer fortfarande de första mÄnaderna av livet.

Skallen kan förĂ€ndras med tiden, vilket innebĂ€r att ditt barn kommer att fĂ„ tid att vĂ€xa ut platta “flĂ€ckar”, vilket vanligtvis Ă€r ett mindre problem. Snart kommer ditt barn att kunna röra sig mer och kan flytta huvudet runt istĂ€llet för att hĂ„lla det pĂ„ samma plats i flera timmar.

Missbildning kan dock orsaka problem med öron, ögon eller mun. Om din bebis har en platt “flĂ€ck”, se till att prata med din lĂ€kare vid nĂ€sta besök.

Vad Àr en sovorm?

En sovorm Àr enkelt förklarat en kudde i orm-form! Kudden Àr bÄde lÄng, hög och kan strÀcka sig upp till 2 meter. Det gör att den kan omfamna din lilla och skapa en tryggare plats att sova pÄ.

Dessutom kan den anvÀndas i spjÀlsÀngen för att din lilla inte ska fastna med hÀnderna mellan spjÀlorna. Eller som stöd för dig som ammar/Àr gravid.

Varför ska man anvÀnda en sovorm?

En stor sovorm Àr mysig bÄde för dig som vuxen, och din lilla. Med en sovorm kan du se till att ditt barn konstant ligger skyddat nÀr det Àr dags att sova. Som tidigare nÀmnt kan du ha den i samband med att du ammar ocksÄ, vilket gör det multifunktionell.

Dessutom kan sovormen placeras pÄ massor av olika sÀtt, till exempel istÀllet för ett spjÀlskydd. Eller kanske för att ge stöd för ben, rygg och mage? Vad du Àn föredrar sÄ kan sovormen hjÀlpa till enormt bÄde för dig och din lilla!

Vad kostar en sovorm?

En sovorm frÄn vÄr bÀst sovorm lista kostar frÄn 300kr till 600kr. Hyfsat billigt, och fram för allt eftersom du kan anvÀnda den till mer Àn ett ÀndamÄl!

KĂ€llor