Inköpslista bebis 2023 – 11 saker till bebis!

Är du ocksĂ„ osĂ€ker pĂ„ hur du ska lĂ€gga upp din inköpslista bebis? DĂ„ har du hittat rĂ€tt! Vi pĂ„ Barnadiset visar dig exakt vad man ska köpa till bebis och har nedan satt ihop en checklista för baby. Ett enkelt sĂ€tt för dig att fĂ„ en överblick över vad man behöver till en bebis.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Babyshop.se

Barnvagnen Àr vÄr favorit! HÀr kan du köpa lakan, tÀcke och kudde för att göra det mysigare för din lilla att ligga och sova. Du kan Àven köpa extra-grejer som du kan sÀtta utanpÄ vagnen i form av regnskydd, insektsnÀt och solsufflett för sommartiderna.

Madrasskydd Àr ocksÄ nÄgot du kan köpa om du vill gör det mysigare i vagnen. HÀr Àr en kort punktlista av saker du kan köpa till barnvagnen:

Om du inte vill anvÀnda barnvagn kan du istÀllet anvÀnda en bra bÀrsele (lÀs bÀrsele bÀst i test 2021 hÀr!)

Det finns en del saker du kan köpa Àven till skötvÀskan! HÀr Àr en kort punktlista av grejer du kan köpa till skötvÀskan:

Det finns Àven hÀr en hel del saker du kan köpa. Specifikt till badrummet. Vi vet att bÄde du och ditt barn kommer spendera mycket tid dÀr frÄn och med nu.

HÀr Àr en kort punktlista av prylar till badrummet:

Vi vet att barn för över virus som flytande vatten. Du kommer snart inse att din lilla blir sjuk rÀtt ofta, dÄ kan det vara bra att ha rÀtt grejer hemma sÄ du slipper Äka till apoteket varje gÄng. Det Àr nog jobbigt att vara hemma frÄn jobbet med ett sjukt barn.

HÀr Àr en lista av grejer du bör köpa till sjuk-skÄpet:

  • BlöjvĂ„rdskrĂ€m
  • Nagelsax för barn
  • Bomullstops för barn
  • Alvedon
  • Febertermometer
  • Snorsug
  • NĂ€sdroppar för spĂ€dbarn
  • D-droppar med bakteriekultur
  • Magdroppar som lindrar orolig mage

Ja, det finns Àven en del prylar som kan köpas till spjÀlsÀngen. De flesta pÄ denna punktlista Àr bara för att ditt barn ska fÄ en mysigare upplevelse.

HÀr Àr en punktlista av grejer du kan köpa till spjÀlsÀngen:

Vi vet att ditt barn sÀkert vill ha en rad olika leksaker. Men det kan Àven vara bra att köpa andra saker till barnrummet.

HÀr Àr en kort lista av saker du kan köpa till barnrummet:

En del saker kan behövas nÀr du ska ut och resa med ditt barn! DÄ kan det vara bra att vara redo med sakerna som behövs. 

HÀr Àr en kort checklista baby till resan:

LÀs om trafikrÄd nÀr du reser med barn pÄ Trafikverkets hemsida

NÀr de kallare mÄnaderna blÄser in kan det vara bra att ha köpt vintergrejerna i förvÀg. Annars kan det bli en allt för stor klumpsumma, fram för allt om du har mer Àn ett barn.

HÀr Àr en inköpslista bebis inför vintern:

Viktigaste saker till bebis

NÀr det Àr dags att fÄ sitt första barn vet du att du har en spÀnnande tid framför dig. Ovetandes om barnets framtid, och ditt framtida liv blir du fylld av förvÀntningar men du blir samtidigt orolig. DÀrför vill vi underlÀtta uppfostran av ditt första barn genom att sammanstÀlla en inköpslista bebis. Det hÀr Àr en lista pÄ de viktigaste saker en bebis behöver.

1. Barnvagn

Det absolut viktigaste nĂ€r du undrar “vad behöver man till bebis?”. Men det har du nog redan insett sjĂ€lv. Det Ă€r ett stĂ€lle för din lilla att hĂ€nga pĂ„, men samtidigt kommer den till stor anvĂ€ndning nĂ€r ni ska ut en stund. Dels kan man ha den bredvid sig om man vill sova med sin bebis. Ta enkelt av benen/hjulen sĂ„ kan du lĂ€gga den lilla bĂ€dden mellan dig! Ett riktigt mysigt sĂ€tt att sova som vi pĂ„ Barnadiset alla uppskattade nĂ€r vi fick vĂ„ra barn. 

Man fÄr se till att hitta en bra barnvagn. Det hittar du till bra priser och med kort leveranstid hos Jollyroom

2. Babynest

En annan viktig pryl att inkludera i sin inköpslista för bebis Àr ett babynest. Det Àr inte bara ett mysigt stÀlle för din lilla att hÀnga, utan kommer Àven komma till stor nytta i hemmet. Man kan till exempel ha det i sÀngen om man vill sova i samma sÀng som sin nyfödda. Ett babynest kan Àven anvÀndas nÀr barnet blir lite Àldre och ska lÀra sig sitta. DÄ fungerar den mjuka botten tillsammans med kanterna som ett stöd.

Du hittar babynest bÀst i test 2023 hÀr!

3. Babyskydd

Ett mÄste för dig som vill Äka bil med ditt barn Àr ett babyskydd. Det har man frÄn att bebisen Àr nyfödd, till cirka 9 mÄnaders Älder. Det finns en hel del babyskydd att vÀlja mellan och dÀrför har vi skrivit en bÀst i test artikel om det. LÀs babyskydd bÀst i test 2023 hÀr!

4. SpjÀlsÀng

En sjĂ€lvklarhet pĂ„ vĂ„r checklista baby. En spjĂ€lsĂ€ng Ă€r vĂ€lbehövlig för ditt barn, och hĂ€r Ă€r det viktigt att vĂ€lja en riktigt bra. Om du letar efter en lite mindre spjĂ€lsĂ€ng kan du köpa en sĂ„ kallad “bed side crib” istĂ€llet. Det Ă€r helt enkelt en lite mindre spjĂ€lsĂ€ng som passar bĂ€ttre för nyfödda. 

Vi har Àven listat ovan vad för extra-saker du kan köpa till din spjÀlsÀng. 

Hos Jollyroom hittar du bra spjÀlsÀngar med snabb leveranstid

5. Skötbord

Ett skötbord Àr mycket viktigt pÄ saker att köpa till bebis. Det Àr en av de första sakerna pÄ vÄr checklista bebis, och det bör det vara pÄ din ocksÄ!

Om du inte har en bra bÀnk i badrummet eller tvÀttstugan dÀr du kan ha en skötbÀdd rekommenderar vi att du istÀllet köper ett helt skötbord. Det Àr viktigt att ha en trygg plats för din lilla att byta pÄ, och inte bara en handduk. En skötbÀdd kan rÀcka gott om du har en bra bÀnk, om inte sÄ köp istÀllet ett skötbord.

Vi rekommenderar att du Àr mycket noggrann nÀr du vÀljer skötbord dÄ de ofta kan vara ganska dyra. DÄ Àr det trÄkigt om du vÀljer ett som inte faller dig i smaken.

För att inte vĂ€lja fel skötbord – lĂ€s skötbord bĂ€st i test 2023 hĂ€r!

6. Filtar

Ännu en viktigt punkt pĂ„ vĂ„r köpa innan bebis kommer lista. Filtar kan man helt enkelt inte ha för mycket av! Men du bör köpa lite mindre filtar för ditt barn, annars finns det risk att de inte kommer ur de. En stor filt för vuxna kan vara alldeles för mycket, fram för allt för en nyfödd. DĂ€rför rekommenderar vi att du istĂ€llet köper en filt som Ă€r anpassad för barn.

Du hittar filtar för barn i alla dess former hÀr.

7. Nappar

Denna punkt pÄ vÄr lista av bebis saker kommer nog sjÀlvklart för de flesta. Dock kan det vara bra att veta att inte alla bebisar vill anvÀnda napp, men de allra flesta gör det. Vissa gillar den klassiska nappen i plast, medan andra gillar naturgummi.

NÀr det kommer till att köpa nappar gÀller det att testa sig fram och se vad din lilla gillar mest. Det Àr svÄrt för oss att rekommendera bÀsta nappar, vi hÀnvisar istÀllet till ett stort sortiment nappar hos Jollyroom.se

8. Babysitter

Att köpa en babysitter Àr inte av högsta prioritet pÄ bebis checklistan eftersom att de rekommenderas till barn som Àr 1 till 2 mÄnader gamla. Det Àr en mysig plats för din bebis att koppla av. Vissa modeller har Àven leksaker som hÀngs över. DÄ blir det bÄde en kul- och avkopplande plats för din lilla. 

Se dock till att alltid ha uppsyn över barnet eftersom att mÄnga modeller har dÄlig sÀkerhet enligt tester. Dock Àr inte det fallet pÄ de modeller vi listat i vÄrt babysitter bÀst i test 2023.

9. BĂ€rsele

En bÀrsele Àr ett grymt alternativ eller komplement till en barnvagn. Som vi alla vet Àr alla barn olika, vissa Àlskar barnvagnen, andra Àlskar bÀrselen! Det Àr ocksÄ ett riktigt skönt alternativ för dig som inte orkar slÀpa runt pÄ vagnen överallt du gÄr. Om du ska till affÀren en snabbis, kanske en bÀrsele Àr ett bÀttre alternativ.

Om du letar efter en bÀrsele rekommenderar vi att du lÀser bÀrsele bÀst i test 2023

10. ÅkpĂ„se

En ÄkpÄse Àr verkligen ett mÄste för de kyligare mÄnaderna. NÀr det börjar bli kallt ute sÄ Àr en ÄkpÄse det absolut bÀsta komplementet till vagnen. Det omfamnar din bebis i en mjuk pÀls- eller dun pÄse.

En Ă„kpĂ„se ersĂ€tter alltsĂ„ i princip filtar i vagnen, Ă€ven om det ocksĂ„ kan vara mysigt för barnet. ÅkpĂ„sen gör ocksĂ„ att barnet ligger still nĂ€r ni Ă€r ute och gĂ„r i snöovĂ€dret.

LÀs ÄkpÄse bÀst i test 2023 hÀr!

11. Badbalja

Enligt oss pÄ Barnadiset Àr badbalja till barn ett absolut mÄste pÄ inköpslistan för din nyfödda. Visserligen ska du inte bada ditt barn under de första veckorna, men badbaljan kommer dÀrefter komma till mycket stor anvÀndning.

Din lilla kommer dessutom att Àlska att bada! Det gör i princip alla barn.

HÀr Àr det viktigt att du köper en badbalja som passar just ditt barn, dÄ kan du försÀkra dig om att ditt barn inte sjunker under vattenytan nÀr du tittar bort en sekund.

LÀs badbalja barn bÀst i test 2023 hÀr!

12. BarnförsÀkring

BarnförsÀkring Àr nÄgot som alla förÀldrar egentligen ska tÀnka pÄ i första hand. Alla förÀldrar dÀr ute vet nog om att barn ofta skadar sig, ibland vÀrre Àn andra gÄnger. DÄ kan det kÀnnas riktigt skönt att ha en bra barnförsÀkring. JÀmför barnförsÀkring hÀr!

För dig som tÀnker att du inte behöver barnförsÀkring borde tÀnka om. Om du inte behöver eller vill ha försÀkringspengarna kan du ju alltid lÀgga in de pÄ barnets sparkonto tills det att de blir Àldre? 

Att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa baby produkter

Att förbereda sig för en babys ankomst och köpa babyprodukter kan vara en spÀnnande och utmanande upplevelse, sÀrskilt för förstagÄngsförÀldrar. Med det breda utbudet av tillgÀngliga alternativ, en tvingande övervÀgning som aldrig bör Àventyras, oavsett om du köper, lÄnar eller accepterar begagnade produkter: ditt barns sÀkerhet.

EngÄngsblöjor, tvÀttbara servetter, matningsflaskor, rengöringstillbehör (rengöringsborste för flaskor, rengöringsmedel, tvÀttmedel), toalettartiklar för barnvÄrd (babybad, babypulver, lotion), babyservetter, blötduschmatta och babyklÀder Àr nödvÀndiga frÄn dag ett.

Den digitala sfĂ€ren blir en mer populĂ€r shoppingdestination för babyprodukter, sĂ€rskilt de som inte krĂ€ver “kĂ€nn och klĂ€m”-faktorn. Detta beror pĂ„ en mĂ€ngd olika faktorer: bekvĂ€mligheten med att shoppa pĂ„ egen hand; kunna ta emot alla föremĂ„l vid tröskeln; och, viktigast av allt, problemfri returpolicy. Onlineplattformar har ocksĂ„ inflytande över konsumentbeslut med kostnadsjĂ€mförelser, produktrecensioner, produktinformation och anvĂ€ndningsinstruktioner som Ă€r tillgĂ€ngliga.

Om du befinner dig pÄ marknaden för babyprodukter, hÀr Àr nÄgra saker du bör se upp för.

Rekommenderad Ă„lder

Rekommenderad Älder för anvÀndning av en produkt bör anges tydligt pÄ förpackningen. Till exempel Àr leksaker utformade speciellt för att tillgodose utvecklingsstadierna för ett barn, dess kognitiva förmÄgor och tillvÀxt, sÄsom skramlar som förbÀttrar hand-öga-samordning, klÀmma leksaker som hjÀlper till med taktil, sensorisk och motorisk fÀrdighet och sÄ vidare.

SĂ€kerhet

FörĂ€ldrar bör kolla efter produkter som testats för att överensstĂ€mma med internationella sĂ€kerhetsstandarder, som ocksĂ„ tydligt bör anges pĂ„ produktförpackningen. ÖverensstĂ€mmelse med sĂ€kerhetsstandarder sĂ€kerstĂ€ller att produkterna har genomgĂ„tt lĂ€mpliga standardiserade tester för att ge hög sĂ€kerhet och högsta komfort och inte har mekaniska funktioner som utgör en fara för anvĂ€ndaren. Detta ger ytterligare förĂ€ldrar nĂ€r de köper produkter till sina smĂ„.

FörÀldrar bör se till att de köpta produkterna inte har smÄ avtagbara delar som barn kan svÀlja av misstag. De bör kontrollera att alla kemikalier som anvÀnds Àr skonsamma mot barnets hud och att produkter har testats för toxicitet, eftersom spÀdbarn har en tendens att lÀgga saker i munnen.

Funktionalitet

Babyprodukter Àr inte bara byggda för spÀdbarn utan ocksÄ för förÀldrarna som anvÀnder dem. FörÀldrar bör vÀlja produkter utifrÄn deras livsstil, inklusive vilken typ av transport de tar, avstÄnd och tid som spenderas utanför bekvÀmligheterna i sitt hem, och lÀngden och intensiteten pÄ anvÀndningen av olika produkter.

RĂ€tt passform

Varje bebis Ă€r annorlunda och det Ă€r aldrig fallet med en produkt som passar alla. Produkterna finns i olika storlekar och vikttrösklar, som anges pĂ„ produktförpackningen, och vissa har ocksĂ„ justerbara funktioner. Det Ă€r tillrĂ„dligt att vĂ€nta till efter att barnet har fötts och vara medveten om barnets kropp – vikt, lĂ€ngd, kroppsform och sĂ„ vidare – speciellt nĂ€r man vĂ€ljer rĂ€tt passform för klĂ€der, blöjor och bĂ€rstolar.