Potta bĂ€st i test 2023 – hitta bĂ€sta pottan!

Letar du ocksÄ efter potta bÀst i test 2023? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig hur du hittar den absolut bÀsta pottan för din lilla. I slutet av artikeln gÄr vi ocksÄ igenom lite vanliga frÄgor och svar kring pottor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för babyshop.se & babyland.se

Potta bÀst i test 2023

1. Bumbo potta Step’n

2. Skip Hop “Made for Me” potta

3. BabyBjörn potta

Bumbo potta Step'n
Skip Hop "Made for Me" potta
BabyBjörn potta

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bumbo potta Step’n recension

Bumbo potta Step'n

 

Bumbo potta Step’n

Denna Bumbo pottan Step’n gör pottrĂ€ningen betydligt enklare. Den Ă€r designad som en elefantfot av det innovativa svenska mĂ€rket Bumbo.

Vi utser Bumbo pottan till den bÀsta pottan eftersom att den har en 3-i-1 design. Den bestÄr av en potta, toalettsits och pall i ett! Plocka bort sistsen och vÀnd upp-och-ner sÄ blir det en pall. Plocka bort sitsen pÄ toppen sÄ fÄr du en toasits. NÀr du har allt tillsammans sÄ blir det en potta med toasits pÄ!

Överlag Ă€r detta en riktigt bra potta som underlĂ€ttade pottrĂ€ningen vĂ€ldigt mycket, och Ă€ven toatrĂ€ningen nĂ€r barnet blev lite Ă€ldre.

Skip Hop “Made for Me” potta recension

Skip Hop "Made for Me" potta

 

Skip Hop “Made for Me” potta

Denna innovativt designade potta frÄn Skip Hop Àr perfekt för dig som gillar inredning. Dessutom lÀr den ditt barn att gÄ pÄ toa, men istÀllet gÄ pÄ pottan! PÄ sÄ sÀtt kan din lilla hÀrma dig nÀr du sitter pÄ toa genom att sitta pÄ sin mini-toa.

Dessutom Àr denna Skip Hop pottan mycket enkel att rengöra och har sömlös design med lena ytor för att inte skava. Den har en löstagbar skÄl som underlÀttar rengöringen nÄgot enormt.

Det vi gillade lite extra med Skip Hop pottan var att den har förvaring baktill för vÄtservetter och böcker. Dessutom har den en spolningsknapp som spelar upp ett spolningsljud nÀr den trycks ned.

Överlag en rolig potta som vi tror att alla barn skulle uppskatta!

BabyBjörn potta recension

BabyBjörn potta

 

BabyBjörn potta

Denna BabyBjörn pottan Àr mer av en traditionell potta, men den har extra ryggstöd. DÀrav den billigare prislappen.

Den Àr designad med runda kanter för att pottan ska vara sÄ bekvÀm som möjligt och passar dÀrför Àven nÄgot större barn. BabyBjörn pottan har ett handtag pÄ baksidan som gör att barnet sjÀlv kan bÀra pottan (eller du).

Smart glidstöd i gummi pÄ botten sÄ att inte pottan glider runt pÄ golvet under anvÀndning Àr ocksÄ ett plus. Dessutom Àr den ganska hög, sÄ din lilla inte behöver hjÀlp nÀr det Àr dags att stÀlla sig upp igen.

Enkelheten i att tömma och torka av den och de ovannÀmda synpunkterna gjorde att vi la denna som nummer tre pÄ vÄr potta bÀst i test lista. Den rekommenderas varmt av oss pÄ Barnadiset!

Vanliga frÄgor

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr det Àr dags att köpa den bÀsta pottan. DÀrför satte vi ihop denna potta bÀst i test listan ovan, men vi ska ocksÄ ge lite svar pÄ de frÄgor som kan komma upp.

Vad kostar en potta?

En potta kostar mellan 300kr och 600kr.

Var kan man köpa en potta?

Pottor gÄr att köpa pÄ alla babybutiker dÀr ute, och ibland till och med möbelvaruhus. VÀlj dock inte bara den billigaste modellen, det blir aldrig bra.

Hur vÀljer man den bÀsta pottan?

Är ditt barn redo att hoppa ur blöjorna? Grattis! Nu Ă€r det dags för det stora köpet: pottan. Vi har delat upp viktiga beslut och nyckelfunktioner att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du letar efter den perfekta pottan för ditt barn och badrum. Om din lilla Ă€r intresserad, ta med han/hon pĂ„ shoppingresan. Om inte, ta dina totala mĂ„tt innan du köper pottan. HĂ€r Ă€r nĂ„gra saker att tĂ€nka pĂ„.

Var ska du ha den?

Det finns tvÄ huvudtyper av pottor: en fristÄende potta och en som sÀtts pÄ toasitsen. NÀr du letar efter en fristÄende potta, övervÀg dessa tre viktiga funktioner: sÀkerhet, storlek och enkelhet.

“Pottan mĂ„ste vara stabil, ditt barn mĂ„ste sitta bekvĂ€mt pĂ„ sĂ€tet och pottan ska vara enkel att anvĂ€nda och lĂ€tt att rengöra”

– Teri Crane, författare av Potty Train Your Child in Just one Day

En fristÄende potta har ett antal fördelar för din lilla. Den Àr i deras storlek! Om du hÄller den vanliga toaletten fri kan du eller ett Àldre syskon visa badrumsfÀrdigheter samtidigt som det yngre barnet trÀnar pÄ pottan.

Toasitsen, som trÀs pÄ en traditionell toalett och reducerar ringen till en bekvÀm, barnvÀnlig storlek, har ocksÄ specifika fördelar. De Àr billigare Àn en fristÄende potta och tar mindre yta. Ditt barn vÀnjer sig vid den vanliga toan, vilket gör övergÄngen lÀttare. Dessutom kan toasitsar passa bra för barn som gillar att hÀrma. Men kom ihÄg att du antagligen behöver köpa en pall till ocksÄ. Det hjÀlper ditt barn att komma upp pÄ toan och ge fotstöd.

De flesta fristÄende pottor och toasitsar levereras ocksÄ med handtag, vilket kan fÄ barnet att kÀnna sig tryggare. De ger barnen nÄgot att hÄlla fast vid, vilket hjÀlper dem pÄ toabesöket. Med toasits Àr handtagen ett enkelt sÀtt att ta upp sÀtet och stoppa undan det nÀr det inte anvÀnds. MÄnga pottor har dock avtagbara sÀten som kan anvÀndas som toasitsar som kan trÀs pÄ toan, 2-i-1!

Storlek

Pottor finns i olika höjder och storlekar, sÄ det Àr viktigt att vÀlja en med bra passform.

Med rÀtt storlek fÄr ditt barn vila bekvÀmt och fast pÄ sÀtet, med fötterna ordentligt pÄ golvet eller pallen.

StÀnkskydd

Om du trÀnar en pojke kan du minska rengöringen genom att vÀlja en modell med stÀnkskydd. VÀlj en som Àr tillrÀckligt hög för att hÄlla kisset i pottan men inte Àr sÄ hög att det blir svÄrt för ditt barn att sitta pÄ.

Extra roliga funktioner

Pottor finns med olika teman, lampor, lÄtar och ljudeffekter, men Àr de vÀrda det? För vissa kan detta öka ditt barns intresse. Ett spolande ljud eller ett magiskt trollspel kan uppskattas enormt av din lilla. Det Àr sÄklart inget mÄste, men det kan vara en kul grej för dig som har lust att lÀgga en extra hundring eller tvÄ!

Enkel tömning

Om du vĂ€ljer en fristĂ„ende potta har du mer smutsigt arbete att göra. Kontrollera pottans kundrecensioner för att se hur lĂ€tt den rengörs. Till exempel kan du lĂ€sa vĂ„r potta bĂ€st i test lista ovan för att fĂ„ veta hur lĂ€tta specifika modeller Ă€r att rengöra. Vissa Ă€r en enkel en- eller tvĂ„stegsprocess; andra krĂ€ver att du tar isĂ€r halva pottan – varje gĂ„ng.

Psst! Har du fortfarande ett barn som har blöja? Kolla in skötbord bÀst i test!

Hur gjorde vi vÄrt potta test?

VÄrt potta test började med att lÀsa pÄ lite om vilka modeller som finns tillgÀngliga. DÀrefter valde vi ut en handfull av de varianter som fÄtt bÀst kundbetyg.

Sedan lÀste vi kundrecensionerna och produktbeskrivningarna om varje modell. Med den informationen skrev vi vÄra egna recensioner.

Sist med inte minst jÀmfördes de olika pottorna med kriterier sÄsom pris, kvalité och funktionalitet.

KĂ€llor